Carlsen med verdensrekord. Hammer passerer Agdestein på verdensrankingen

Fredag ble Magnus Carlsen, Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein tatt ut til Norges førstelag i sjakk-OL. Sjakk-OL arrangeres i Tromsø 1.-14. august.
Allerede søndag satte Magnus Carlsen uoffisiell verdensrekord i sjakkrating med 2.882,6 i den pågående superturneringen i Zürich (Zürich Chess Challenge). Magnus’ forrige toppnotering var 2.878,9.
Lørdag offentliggjorde også det internasjonale sjakkforbundet, FIDE, sine oppdaterte ratinglister. Disse viser at:
· Jon Ludvig Hammer øker ratingen til 2.643, og klatrer hele 36 plasser på verdensrankingen til 129. plass. Hammer passerer dermed landslagskamerat Agdestein på listen over verdens beste spillere.
· Simen Agdestein har hatt liten spillaktivitet siden forrige liste, men øker likevel ratingen til 2.630 og klatrer fra 161. til 156. plass på verdensrakningen.
Markeds- og kommunikasjonssjef i Norges Sjakkforbund, Gisle Bjugn, kommenterer:
– Magnus prestasjoner taler for seg selv! Han har uttrykt misnøye med eget spill i Zürich, men setter likevel en historisk rekord. Han er enestående!
– Jon Ludvig og Simen er jevngode på ratinglistene, og det blir svært spennende å se hvem som har størst fremgang inn mot sjakk-OL. Dette vil kunne være avgjørende for hvem av dem som spiller på Norges 2. og 3. bord.
– Simen spiller for tiden en sterk turnering i Gibraltar, og har mulighet til å ta igjen Jon Ludvigs ledelse til neste ratingliste blir offentliggjort. Rekkefølgen på lagoppstillingen er neppe avgjort før avgang til sjakk-OL i Tromsø 1. august. Tvekampen mellom Jon Ludvig og Simen er spennende!
– Uttaket av Magnus, Jon Ludvig og Simen har blitt tatt godt i mot i sjakk-Norge. Fremgangen de har vist forsterker oppfatningen om at det var riktig å ta dem ut til førstelaget så tidlig som mulig. Nå kan de konsentrere seg om oppkjøringen til sjakk-OL uten å måtte tenke på uttaket.