Norges Sjakkforbund tredobler antall ansatte

Sjakkintensflogo_litenressen i Norge har økt betraktelig etter Magnus Carlsens VM-bragd. I 2014 forsvarer Magnus tittelen i en ny VM-match, sjakk-OL arrangeres i Tromsø og Norges Sjakkforbund (NSF) feirer 100-årsjubileum med en rekke nasjonale og internasjonale størrelser på gjestelisten.

For å kunne videreutvikle norsk sjakk både på bredde- og toppnivå, har NSF ansatt to nye nøkkelpersoner i administrasjonen. NSF drives uten offentlig støtte og er ikke en del av Norges Idrettsforbund. Med 2.600 medlemmer er økningen fra en til tre ansatte en storsatsing av forbundet, og med en tydelig forventning om videre medlemsvekst, økt aktivitet og interesse for sjakk.

Ny generalsekretær – Geir Nesheim
Geir Nesheim (61) fra Oslo er ansatt som ny generalsekretær. Nesheim er utdannet siviløkonom, har tung ledererfaring fra internasjonale bedrifter og har tidligere innehatt både presidentvervet og kassererfunksjonen i NSF.

Markeds- og kommunikasjonssjef – Gisle Bjugn
Gisle Bjugn (40) fra Bærum er ansatt som NSF’s første Markeds- og kommunikasjonssjef. Bjugn er utdannet siviløkonom fra NHH, har omfattende politisk erfaring, samt lang erfaring fra både konsulentvirksomhet og mediearbeid.
Begge stillingene rapporterer direkte til NSF’s sentralstyre.

Avtroppende generalsekretær Liv Mette Harboe går tilbake til sin tidligere stilling som medlemssekretær i NSF. Sentralstyret er takknemlig for innsatsen hun har gjort til fordel for norsk sjakk!

President i NSF Jøran Aulin-Jansson uttaler:
– Aldri tidligere har norsk sjakk hatt så gode muligheter for å øke medlemsoppslutningen og styrke tilbudet til alle sjakkinteresserte i hele Norge. NSF har nå knyttet til seg flere personer med tung og relevant erfaring i å bygge opp og utvikle organisasjoner. Vi har store forventninger til hva vi kan oppnå i norsk sjakk nå, og en styrking av NSF er en av forutsetningene for at disse forventningene kan innfris.

Ny generalsekretær Geir Nesheim sier:
– Vi i Sjakk-Norge må bli ekstra flinke til å forme aktivitetstilbudet til de mange nye entusiastene ut fra den tid vi lever i – der sjakk-servere og –dataprogrammer er lett tilgjengelige for alle. De aller fleste ønsker jo allikevel å spille sjakk med andre mennesker. Klubber og forbund må gripe den unike sjansen sjakken i Norge nå har, og utvikle nye tilbud i tillegg til de tradisjonelle ukentlige klubbkveldene – tilbud som appellerer til unge og voksne i dag og som tar norsk sjakk til et nytt nivå.

Markeds- og kommunikasjonssjef Gisle Bjugn kommenterer:
– Man trenger ikke være smart for å spille sjakk, men man blir smart av å spille sjakk. Egenskapene man utvikler gjennom å spille sjakk, bidrar til å forbedre barnas læringsevner og derigjennom til det kunnskapssamfunnet vi ønsker å fremstå som og skal leve av i fremtiden. Jeg gleder meg til å kunne bidra til å gjøre sjakk tilgjengelig for flest mulig!
– Norge ser ut til å kunne stille med sitt sterkeste landslag noen sinne i OL til høsten. Kombinert med ny VM-kamp med Magnus i hovedrollen, har vi stor underholdning i vente. Norge blir nå lagt merke til i resten av verden. Aldri før har vi gjort det så bra i en idrett eller konkurranse med 600 millioner spillere!