Nyheter september 2011

Ny praksis for uttak og støtte til EM og VM for ungdom

Fredag 30. september

Styret behandlet saken på sitt møte 24/9 og vedtok følgene:

1. UK tar ut de spillerne de mener er kvalifiserte, og rangerer dem i rekkefølge, klasse de to beste i NMU og jente-NM skal uttas (Dette gjelder kun for de aldersklassene USF velger å delta i). Vinneren av klassene Junior, Kadett og Lilleputt i landsturneringen skal uttas til det påfølgende VM. Alle uttatte har rett til å representere Norge.
2. De to høyest rangerte kan velge å benytte seg av Norges eventuell friplass (nr 1 velger først), hvis en av disse velger å ikke benytte av denne, tilfaller friplassen neste mann på listen, utover dette kan det ikke påregnes at USF bidrar med støtte.
3.USF utdeler reisestipender til de to beste i de aktuelle klassene i NMU og jente-NM. Størrelsen på stipendene er avhengig av USF sin økonomi og vedtak knyttet til representasjon på årsmøtet. Spillere som på grunn av representasjon ikke kan delta i NMU kan søke USF om reisestipend. Reisestipendet må brukes på EM eller VM deltakelse

Begrunnelsen for dette forslaget er et ønske om at flere kan få delta i de internasjonale mesterskapene, og samtidig gjøre det mer attraktivt å delta i NMU, jente NM og de aldersbestemte klassene i landsturneringen.

NVGP

Torsdag 29. september

Da er den første oversikten over resultater i Norges Grand Prix 2011/2012 klare. Det er så langt beregner 10 turneringer.

NM for lag og Seriesjakken

Torsdag 22. september

Sentralstyret har besluttet at også i år vil overgangsmelding for spillere som deltar i NM lag, og som ønsker å spille i Eliteserien/ Seriesjakken for en annen klubb, aksepteres mottatt hos NSF senest 18.10.2011.
En slik spiller kan da benyttes i Eliteserien/Seriesjakken fra fredag 4.11.
For overgangsmeldinger mottatt etter 18.10.11 gjelder de vanlige karantene-regler, se reglement for Seriesjakken.

NM for lokallag

Mandag 19. september

USF takker Stavanger SKU for at de var vertskap for et velsmurt NM for lokallag i helga. Vi gratulerer også vinnerne av barneklassen, Nordstrand 2, vinnerne av ungdomsklassen, OSSU-gutta og vinnerne av juniorklassen, Stavanger Bears (bildet).

Internasjonal turnering og sjakkhelg for barn og unge i Barentsregionen

Onsdag 14. september

(28.) 30. september- 2. oktober: TSKU inviterer alle sjakkspillere under 20 år, i og utenfor Barentsregionen, til turneringer i Tromsø sammen med ti russiske barn og unge i alderen 8-16 år fra sjakkskolen i Arkhangelsk (og kanskje noen fra Finland og Sverige).Helga byr på en hovedturnering med seks langpartier og en barneturnering med hurtigsjakk. I dagene før turneringen (torsdag og fredag, som er skolefri i Tromsø) blir det to hele dager med sjakkaktiviteter på dagtid: instruksjon med trenere fra Arkhangelsk og Tromsø, lynsjakk, lagsjakk, oppgaveløsing, lynkurs i russisk, sjakkfilm m.m. Aktivitetene blir i grupper etter spillestyrke og passer for barn og unge på alle nivåer. Mer informasjonen om barneturneringen kan leses her.

Spørsmål om turneringen kan rettes til tsku[at]tromsosjakklubb.com

NM for lokallag 2011

Onsdag 14. september

USF minner om at Stavanger SKU arrangerer NM i sjakk for junior- og barnelag (lokallag) 2011, 16. – 18. september i Stavanger. Spillested er Scandic Stavanger Forus Hotel. USF gleder seg over rekordmange deltagere, hele 178 spillere fordelt på 41 lag! Følg arrangementet her.

Sjakk i skolen sesong 2011-2012

Fredag 9. september

Vi gleder oss til en ny sesong med Sjakk3er’n og til å møte mange nye ivrige tredjeklassinger de neste månedene. Vi håper også at vi får gjensyn med noen av tredjeklassingene fra forrige sesong i Sjakk4er’n – som vi starter opp med fra høsten av. I løpet av oktober vil vi sende ut invitasjon til å være med til skoler og sjakkretser. De som vil melde sin interesse allerede nå, kan sende en mail til vibeke@sjakk.no. Vi jobber for tiden med å forbedre nettsiden vår, og resultatet av dette arbeidet vil dere se i begynnelsen av oktober. God sjakkhøst!

Seriesjakken 2011 – 2012

Fredag 9. september

Invitasjon til årets Seriesjakk er for noen dager siden sendt til lederne i de aktuelle klubbene. Frist for på melding er satt til 21. september.
Vi oppfordrer klubbene til å melde på så mange lag som mulig, men husk at påmelding er forpliktende, og sørg på forhånd for at dere kan stille fullt lag i alle kamper!

Nordisk for barneskolelag

Torsdag 8. september

9. – 11. september arrangeres nordisk for barneskolelag i Hadsten, Danmark.

Fra Norge stiller Bjølsen skole, med et lag bestående av Eskil E. Grønn, Shaun Ondo, Ludvig Anderson og Margrete Buran. Atle Grønn er lagleder. Turneringens hjemmeside finner du her.

EM for ungdom

Torsdag 8. september

10. – 21. september arrangeres EM for ungdom i Albena, Bulgaria. Spillerne fra Norge er Elise Forså, Alise Haukenes, Frode Urkedal, Sebastian Mihajlov, Anders Thingstad, Lars Oskar Hauge, Monika Machlik og Sara Næss. Følg arrangementet her.

Landslagssamlingen – høst 2011

Fredag 3. august

Denne helgen (3.-4.9) går Landslagssamlingen på NTG i Bærum av stabelen. USF ønsker alle deltakere lykke til og gleder seg over samlingens høye oppslutning!

Nordisk mesterskap for ungdomsskolelag

Fredag 02. september

USF gratulerer Nordberg skole med en overbevisende førsteplass i Nordisk for ungdomsskolelag, 26.-28. august. Vinnerlaget bestod av Tor Botheim, Henning Kjøita, Torgeir Kjøita, Johannes H. Bøhler og Markus Teigset. Mer informasjon med partiene finner du her.

Eliteserien 2011 – 2012

Fredag 2. september

Da er trekningen i Eliteserien 2011- 2012 foretatt, første helg møtes følgende lag:
Moss – Kristiansund
Akademisk – SK 1911
OSS – SOSS
Tromsø – Porsgrunn
Asker – Bergens
Bergertabell finner dere under oppsett.