Sjakktriks for barn

Forfattere: Murray Chandler. Oversatt til norsk av Silje Bjerke.
Utgiver: Ungdommens Sjakkforbund
Utgitt: 2009
Sider:128
Pris:149 kr.

Dette er en morsom og lærerik bok for sjakkentusiaster i alle aldre og på alle nivåer. Boka forklarer på en enkel og oversiktlig måte hvordan du kan lure motstanderne dine med vanlige taktiske motiver.

Instruktive stillinger fra virkelige partier viser deg de 50 tøffe triksene erfarne spillere bruker for å vinne sjakkpartiene sine. Nybegynnere vil ha nytte av de enkle forklaringene av grunnleggende ideer, slik som hvordan man får til en gaffel, binding eller spidder. Mer erfarne spillere kan kose seg med de mange sleipe midtspilltriksene i boka.

 

 

 

 

 

Hvordan banke pappa i sjakk

Forfattere: Murray Chandler. Oversatt til norsk av Silje Bjerke.
Utgiver: Ungdommens Sjakkforbund
Utgitt: 2009
Sider:128
Pris:149 kr.

Denne boka passer for alle, enten du er åtte eller åtti, nybegynner eller mesterspiller. Boka viser på en klar og oversiktlig måte hvordan du enklest kan slå en bedre motstander (om det så er en venn, klubbkamerat eller pappa) - nemlig ved å tvinge frem sjakk matt! Pene og lærerike stillinger fra ekte partier viser de 50 knusende mattene som sjakkmestere bruker for å vinne.

Ved å spille gjennom eksemplene og lære deg mattmønstrene, vil du som er nybegynner utvikle de taktiske ferdighetene som trengs for å mestre angrep, kombinasjoner og ofre. Mer erfarne spillere har glede av å se og forstå disse mattmønstrene på en mer systematisk måte enn tidligere.